Erwin van der BeekSeishikan Tendoryu Aikido Den Haag staat onder leiding van
Erwin van der Beek, 5e Dan.

Voordat ik mij volledig wijdde aan Tendoryu Aikido heb ik diverse andere krijgskunsten beoefend. Mijn oorspronkelijke pad in mijn jeugd oriënteerde zich voornamelijk in de Chinese richting van Wushu (Changquan en Pak Mei) en T’ai Chi. Pas later, mede door mijn kennismaking met Aikido, werd mijn interesse gewekt in de Japanse krijgskunsten. Binnen de traditionele Japanse krijgskunsten is het gebruik om de eerdere ervaringen te delen.
Hieronder een opsomming van mijn ervaringen.

  • Xing Yi Quan, T’ai Chi, Qi Gong, Nei Gong (Sifu Qui Rong Zhao)
  • Koryu JuJutsu ‘tenjin shinyo ryu, kashima shin ryu, fūsen ryu, (Sensei; Johan Smits)
  • Kashima Shin Ryu Kenjutsu (Sensei; Willem Bekink)

In mijn tijd bij het Korps Mariniers ben ik in contact gekomen met Aikido en heeft Aikido mij gegrepen. Sindsdien heb ik mijn leven ingericht om Tendoryu Aikido te kunnen beoefenen. Ik heb ontslag genomen bij het Korps Mariniers en de een keuze gemaakt om als beroeps Brandweerman mijn leven te combineren met Tendoryu Aikido.

Na mijn verzelfstandiging en oprichting van mijn eigen Dojo verliep het contact tussen de grondlegger van Tendoryu Aikido (Shimizu Sensei) en mij in een stroomversnelling. Deze band is geïntensiveerd in de loop der jaren. Ik prijs mij gelukkig om de technische vaardigheden en Budo filosofie rechtstreeks van Shimizu Sensei te mogen ontvangen. Shimizu Sensei is een persoonlijk leerling van de Aikido grondlegger geweest en in de laatste levensjaren van de grondlegger zijn favoriete leerling.
De lessen die ik ontvang van Shimizu Sensei hebben nog een directe verbinding naar de Grondlegger van Aikido Ueshiba Morihei. Ik voel mij verantwoordelijk om deze (levens)lessen zo zuiver mogelijk door te geven.

Het onophoudelijke proces van ervaren en bewustwording biedt mij de mogelijkheid om fysiek en mentaal veerkrachtiger en weerbaarder in het leven te staan.
Vanuit mijn persoonlijke ontwikkeling door de jaren heen ben ik in staat de koppeling zichtbaar te maken tussen het westerse denken en de oosterse effectiviteit. Hiermee creëer ik een krachtig instrument dat mensen in staat stelt ‘de waan van de dag’ door te komen.

lees meer over Erwin
https://www.linkedin.com/in/erwinvanderbeek/

 

Terug naar startpagina