De dojo in Den Haag heet Seishikan. Dit staat vrij vertaald voor de plaats om de pure wil(skracht) naar voren te brengen. De dojo staat onder leiding van Erwin van der Beek (direct leerling van Shimizu Sensei) en is uitgegroeid tot een gemêleerd gezelschap van verschillende leeftijden en niveaus. Ieder niveau wordt gerespecteerd, want de gevorderde van nu was de beginner van toen. Dit is iets dat wij ons realiseren en zo kunnen we elkaar bijstaan in het groeiproces. Het beoefenen van Aikido heeft voor iedereen een andere invulling: voor de één is het een krijgskunst en is de praktische toepassing ervan interessant; voor de ander is het filosofische aspect belangrijker. Aan sommigen geeft de manier van bewegen voldoening om fit te blijven. Binnen onze dojo is er ruimte voor ieders behoefte van ontwikkeling.

Aikido is een relatief onbekende krijgskunst. Het is tevens de jongste van de traditionele Japanse afbeeldingen_seishikankrijgskunsten. Iedereen kent Judo of Karate, maar toch hebben velen nog geen beeld bij Aikido.
De geschiedenis van Aikido wortelt diep in de traditionele zwaardkunsten en ongewapende krijgskunsten. De grondlegger, Morihei Ueshiba, heeft Aikido ontwikkeld als distillaat van essenties van deze krijgskunsten.

Hoewel het voor de leek vaak hetzelfde oogt, zijn er toch stijlverschillen.De stijl Tendoryu Aikido is van Shimizu Sensei. Deze meester was inwonend leerling van de grondlegger in de laatste jaren van zijn leven. Naar verluid was hij de favoriete leerling van de grondlegger. Tendoryu Aikido kenmerkt zich door grote dynamische bewegingen en ogenschijnlijk moeiteloze controle van de partner. Het is harmonieus, elegant en effectief tegelijk.
Met drie clubs (Roermond, Rijswijk en Den Haag) is Tendoryu vrij uniek in Nederland, maar je kunt dojo’s in diverse steden ter wereld vinden. In Tokyo staat hoofd–dojo van Shimizu Sensei zelf. In de regio Den Haag zijn wij de enige dojo met een (leraren)licentie om deze Aikidostijl te mogen doceren.

De reguliere lessen worden gegeven door ervaren docenten en zijn voor iedereen vanaf 12 jaar toegankelijk. De jeugdlessen zijn vanaf 6 jaar toegankelijk. Lees er hier meer over.

De reguliere trainingen worden gegeven op:
• maandag en woensdag van 20.00 tot 21.30 uur
• zaterdag van 9.00 tot 10.30 uur

De jeugdles vindt op zaterdag van 10.30 tot 11.30 uur plaats.

Je vindt onze dojo in basisschool De Elout, Copernicusstraat 159, 2561 VT Den Haag

Interesse? Kom gerust een keer kijken of volg een gratis proefles. Draag hiervoor wel makkelijk zittende kleding.

terug naar startpagina