Dojo is de Japanse benaming voor oefenruimte, letterlijk vertaald ‘de plaats waar men de weg leert. Onze Dojo heeft de naam Seishikan gekregen van Shimizu Sensei. Deze naam heeft Erwin van der Beek na een intensieve oefenperiode ontvangen. De naam staat voor ‘Plaats van Pure/Zuivere Wil(skracht)’

Aikido heeft de afgelopen jaren een enorme toename aan populariteit meegemaakt. Helaas gaat dit ook gepaard met vertroebeling van de nalatenschap van de grondlegger van Aikido (Morihei Ueshiba – O-Sensei)
Shimizu Sensei is nog één van de laatst levende leerlingen van de grondlegger van Aikido, en in zijn laatste levensjaren zijn favoriete leerling en partner om de technieken voor te doen. De persoonlijke band met de grondlegger en ervaringen van Shimizu Sensei zijn nog een directe verbinding met O-Sensei.

Erwin van der Beek is de hoofdleraar en direct leerling van Shimizu Sensei, grondlegger van onze Aikido stijl. De vorm die wij beoefenen heet Tendoryu Aikido wat zoveel betekend als ‘de school van de hemelse weg’
Tendoryu Aikido is elegant, harmonieus en effectief als krijgskunst. De bewegingskenmerken zijn dynamisch en rond waarbij de partner ogenschijnlijk moeiteloos gecontroleerd word.

Shimizu Sensei hangt net als O-Sensei deed, de Budo filosofie aan. Budo staat voor ‘weg van de krijger (samurai)’ Vanuit dit perspectief zijn de lessen opgebouwd die in onze Dojo onverkort worden doorgegeven.
Een kenmerk hiervan is dat wij geen examens hebben die jouw groei bepalen om een volgend niveau te bereiken. Jouw persoonlijke inzet, aanleg en groei zijn mede bepalend voor het bereiken van een volgende Kyu of Dangraad.
Vanuit deze Budo instelling is er geen beginnersgroep, onder het motto; ‘de gevorderde van nu is de beginner van toen’ oefenen wij met elkaar.

Seishikan Tendoryu Aikido Den Haag is uitgegroeid tot een gemêleerd gezelschap van verschillende leeftijden en niveau’s. De lessen zijn zo ingericht dat er voor ieder niveau invulling word gegeven om zelf het leerproces te ervaren.

De lessen voor volwassenen zijn toegankelijk vanaf 14 jaar, de kinderlessen zijn geschikt vanaf 6 jaar.

Reguliere lessen
Maandag 20.00 – 21.30 19.30 aanwezig
Woensdag 20.00 – 21.30 19.30 aanwezig
Zaterdag 09.00 – 10.30 08.30 aanwezig
Zaterdag Kinderles 10.45 – 11.45

Onze dojo is ondergebracht in basisschool De Elout, Copernicusstraat 159, 2561 VT Den Haag
Interesse? Kom gerust een keer kijken of volg een gratis proefles. Draag hiervoor wel makkelijk zittende kleding.

Seishikan is aangesloten bij Tendo World Aikido (Internationale organisatie van Tendoryu Aikido)
Seishikan heeft een erkend leraren licentie om Tendoryu Aikido te mogen onderrichten.
Seishikan is ondergebracht bij Aikido Bond Nederland onder de sectie Tendoryu Aikido, de ABN is onderdeel van NOC*NSF.

AN_logo logo_nocnsf twa

terug naar startpagina